Denken aan…

Maandag 16 juli 2018 mochten we samen met bassist Thijs spelen in het Bamboetheater in Noordwijk. Dat theater was voor sommigen van ons best lastig te vinden, want het stond op een heel bijzondere plek. Eerst het bewoonde gedeelte van Het Laantje uitfietsen en dan ergens – nadat je je fiets had geparkeerd – rechts het weiland in, tussen de bloemen door. Bart moest met zijn auto inclusief piano wel even een omweg maken over hobbelige platen door opwaaiend fijn zand. Je komt nog eens ergens, zullen we maar zeggen.

Het was het waard. Want wat een mooie plek om muziek te maken is het bamboetheater, in een weiland onder de Coepelduinen! Dit zie je alleen in films! In de cirkelvormige tent zaten wij als band recht tegenover de wijde ingang en keken zo mooi uit over de velden. In de verte zagen we de huizen van het Vinkeveld de laatste stralen opvangen van de zon die zo heerlijk had geschenen. Door de droogte van de laatste tijd waren onze voeten en slippers pikzwart van het stof. Puur natuur.

Naast onze band zongen er een Noordwijks vrouwenshantykoor en een solozangeres met haar pianist. Wij mochten afwisselend met die andere muziekgroepen vier nummers spelen in totaal. Omdat deze avond in het teken stond van rouwverwerking, waren de nummers gekozen op thema. Welke nummers passen bij het missen van een overleden geliefde? We begonnen met een eigen akoestische cover van This is what it feels like van Armin van Buuren. Nick, die de avond mede-organiseerde, zong het nummer Onderweg van Abel terwijl wij hem op zijn verzoek begeleidde. Een prachtig mooi nummer, zowel om te spelen als te beluisteren. Na het opnoemen van een aantal namen van overledenen deden Matthijs (gitaar) en Lisanne (zang) het nummer Dat ik je mis van Maaike Ouboter. Als laatste klonk de afscheidswals van BLØF’s  Dansen aan zee.

Aan het einde van deze emotionele bijeenkomst verzamelde iedereen zich op het terras naast het bamboetheater. Met de opmerkingen die we toen van diverse aanwezigen kregen, konden we concluderen dat het een geslaagde avond was. Het was heel bijzonder om mee te maken en met hulp van alle vrijwilligers en de aanwezige apparatuur en organisatie hebben we iets muzikaal moois neer kunnen zetten.