Over ons

Bezetting
Lisanne: zang en toetsen
Matthijs: akoestische of elektrische gitaar
Maartje: basgitaar of elektrische gitaar
Bart: drums of toetsen
Ontstaansgeschiedenis

Delight ontstaat vlak na de zomer van 2016. Bart, Matthijs en Lisanne zijn dan al langer bevriend en spelen al vaker samen. Die zomer mogen ze met de band Bright op het strand spelen tijdens een startzondag en ze vragen daar ook Maartje bij, de zus van Bart.

Niet lang daarna wordt er gevraagd of wij, in de samenstelling van een collectenummer in de startdienst, willen spelen bij de opening van ‘Het Windkrachthuis’ in de Hoofdstraat in Noordwijk. Natuurlijk willen wij dat en we besluiten onszelf ook een naam te geven. Uit deze brainstormsessie rolt al snel de naam ‘Delight’ oftewel ‘Genot’. Dat is iets wat we graag doen. Zelf genieten van de muziek die we maken maar ook anderen hiermee een plezier doen.

Na de opening van Het Windkrachthuis volgen steeds meer optredens in de kerk. Zo hebben we op mogen treden tijdens o.a. de gezinsdienst op kerstavond, de Top2000-dienst, de GJV-dienst (jongerendienst), kerk-en-scholen-dienst en andere ‘normale’ vieringen.

Daarnaast is er ook een aantal keer in kleinere formaties gespeeld. Met bijvoorbeeld alleen zang en piano of enkel muzikale begeleiding.

Naast het spelen in de kerk spelen we ook nog op allerlei andere evenementen. Zo hebben we de laatste jaren op een aantal verjaardagen mogen spelen. Tevens hebben wij afgelopen jaar op het Noordwijks Bevrijdingsfestival gespeeld en hebben we recent meegewerkt aan de herinneringsavond ‘Denken aan…’ georganiseerd door uitvaartzorg de Schelp. Ook spelen we al een aantal jaar op de Open Tuinendagen in Noordwijk tijdens het overkoepelende project tussen de twee kerken in de oude dorpskern van Noordwijk-Binnen “De kerk bloeit”.